Tegels in je nieuwbouwhuis? Doen!

Keramische tegels hebben een heleboel voordelen. Ze zijn toe te passen op zowel de vloer als de wand. De perfecte basis voor in jouw nieuwbouwhuis dus. Maar er zijn nog meer pluspunten, wij hebben de 4 belangrijkste voor je op een rij gezet. (in samenwerking met Douglas & Jones)

1. Makkelijk in onderhoud

Een keramische tegel is een natuurproduct en oersterk en met een slijt- en krasvast karakter. Bij een vakkundige betegeling en een goede verzorging staan ze garant voor een leven lang woonplezier. Bovendien, door de compactheid van het materiaal zijn keramische tegels hartstikke hygiënisch en onderhoudsvriendelijk, een doekje erover en ze zijn weer schoon. Daglicht en de meeste schoonmaakmiddelen brengen vaak niets teweeg bij dit soort tegels, waardoor ze niet van kleur veranderen of wit uitslaan. Wel zo prettig.

2. Een ruime keuze

Groot, klein, glad of met structuur: keramische tegels zijn er in veel verschillende vormen en soorten. Ze zijn dan ook toe te passen in iedere woonstijl. Houd je van een rauw randje? Met de serie Scrape uit de vtwonen collectie by Douglas & Jones creëer je het doorleefde en karakteristieke gevoel van een podiumvloer, met net zulke kras- en slijtvaste kenmerken als de andere tegels uit het assortiment. Ben je meer van een strakke en basic afwerking, dan is een effen tegel een goed idee. Kies je voor grote tegels dan is er minder ‘afleiding’ van voegen en kun je een ruimte groter laten lijken.

Houd jij van kleur? Wit is allang niet meer de standaard. Leuk om een enkel muurtje mee te betegelen en een echte match voor iedereen met een romantische woonstijl. Liefhebbers van een klassiek of Scandinavisch interieur kunnen hun hart ophalen bij de Marble White serie. Een kleine rechthoekige en matte tegel met marmereffect. Ieder tegeltje heeft een unieke adering wat zorgt voor een speels effect.

3. Overal toepasbaar

Tegels zijn allang niet meer alleen voor de badkamer en keuken. Het zijn echte mooimakers die iedere ruimte in huis karakter geven. Stoer voor op de vloer en verrassend voor aan de wand. Wat dacht je bijvoorbeeld van het betegelen van een schouw? Hartstikke origineel en slim, keramische tegels zijn namelijk hittebestendig. Een tegelvloer in de woonkamer kan enorm veel warmte uitstralen. Wist je bijvoorbeeld dat de vtwonen tegels uit de Woodstone serie bestaan uit een mix van houtpatronen in 5 kleurtinten? Hierdoor kun je het warme gevoel van hout met de voordelen van keramische tegels combineren.

4. Duurzaam

Misschien denk je bij tegels niet meteen aan de meest behaaglijke vorm van vloerbedekking. Toch kun je met vloerverwarming een tegelvloer net zo warm laten aanvoelen als zacht tapijt of een houten vloer. Omdat bij een nieuwbouwhuis alles nog open ligt en iedere wens nog doorgevoerd kan worden, is het slim van te voren na te denken over vloerverwarming in combinatie met een keramische tegel. Je bespaart al snel 10 tot 20% op je energiekosten, omdat de benodigde temperatuur om te stoken lager ligt en tegels warmte perfect geleiden en gelijkmatig verspreiden door de ruimte. Nog een bijkomend voordeel is dat de luchtvochtigheid beter gereguleerd wordt en er minder stof circulatie is. Bovendien is een tegelvloer in de zomer erg aangenaam.

 

 

Recommended Posts